Aktuelne aktivnosti
etika.jpg

Specijalistička obuka „Etika za javne službenike”

Centar za bezbednosne studije, uz evropsku podršku, uspešno je realizovao poslednji ciklus specijalističke obuke „Etika za javne službenike”, 30. maja. Obuka je trajala četiri meseca, a stru . . . Opširnije...
Stručna grupa za etiku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Find us on Facebook

Međunarodna konferencija ,,Socijalne dimenzije meke nebezbednosti''

22–23. oktobar 2010.
Hotel Life Design
Beograd, Srbija

Centar za bezbednosne studije organizovao je 22. i 23. oktobra 2010. godine u Beogradu konferenciju „Socijalne dimenzije meke nebezbednosti”, u okviru realizacije višegodišnjeg projekta „Konsolidovana inicijativa za suzbijanje organizovanog kriminala”, u saradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj (Sida). 

Međunarodna konferencija je plod dugogodišnje saradnje sa kolegama iz regiona i razvijenih zemalja, specijalistima iz policijske, pravosudne, kriminološke i srodnih profesija, a koordinira je Ekspertski tim Centra za bezbednosne studije koji čine reprezentativni stručnjaci iz domaćih relevantnih institucija.

Cilj konferencije je bio da obezbedi forum za stručnu raspravu o sprovođenju strategije za borbu protiv organizovanog kriminala, u okviru kojeg su učesnici preneli akademska i praktična iskustva o oblikovanju i funkcionisanju relevantnih institucionalnih mehanizama u zemljama iz kojih dolaze.

* Detaljnije o konferenciji na:  http://www.cbs-css.org/conferences/socijalne-dimenzije-meke-nebezbednosti