Aktuelne aktivnosti
etika.jpg

Specijalistička obuka „Etika za javne službenike”

Centar za bezbednosne studije, uz evropsku podršku, uspešno je realizovao poslednji ciklus specijalističke obuke „Etika za javne službenike”, 30. maja. Obuka je trajala četiri meseca, a stru . . . Opširnije...
Stručna grupa za etiku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Find us on Facebook

OKRUGLI STO O ETICI KRIMINALISTIČKO-OBAVEŠTAJNOG RADA

13. decembar 2011.

Centar za bezbednosne studije organizovao je 13. decembra 2011. godine okrugli sto „Etika kriminalističko-obaveštajnog rada”, uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj (Sida). Okrugli sto predstavlja nastavak seminara o etičkim standardima obaveštajnog rada u sektoru bezbednosti, koji je Centar za bezbednosne studije organizovao tokom februara i marta ove godine.


Osnovni cilj održanih seminara je bio da domaće javne službenike iz relevantnih državnih organa upozna sa etičkim standardima obaveštajnog rada u sektoru bezbednosti usvojenim u članicama Evropske unije i drugim razvijenim zemljama, dobrom praksom primene tih standarda, kao i sa standardima poštovanja ljudskih prava povezanim sa obaveštajnim radom.

Uvodničari okruglog stola bili su prof. dr Dragan Manojlović, Univerzitet u Novom Pazaru, Slavoljub Nedeljković, načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i prikrivene islednike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i prof. dr Aleksandar Fatić, direktor Centra za bezbednosne studije.  

Učesnici skupa saglasili su se o značaju poštovanja etičkih standarda za jačanje integriteta obaveštajne profesije i dalje sprovođenje reforme sektora bezbednosti.


Ovde možete preuzeti poglavlje o metodama i tehnikama kriminalističko-obaveštajnog rada iz još uvek neobjavljene monografije Etika kriminalističko-obaveštajnog rada, autora Aleksandra Fatića, Srđana Koraća i Aleksandre Bulatović.

 Metode i tehnike kriminalisticko-obavestajnog rada.pdf